Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tisícky antifašistov vyrazili do ulíc: Otvorili truhlu s dobodaným Pakistancom!

Zišlo sa približne 5000 emigrantov a aktivistov Zobraziť galériu (3)
Zišlo sa približne 5000 emigrantov a aktivistov (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Stovky demonštrantov dnes išli centrom gréckych Atén v sprievode za truhlou s pakistanským imigrantom, ktorého dobodali pred niekoľkými dňami na smrť. Účastníci protestu voči rasistickým útokom sa modlili a otvorili rakvu, aby bolo vidieť tvár obete, informovala agentúra Reuters.

Približne 5000 imigrantov a ľudskoprávnych aktivistov sa neskôr zišlo na námestí Omonia v centre Atén, aby demonštrovali proti rasizmu s transparentmi "Neonacisti von". Grécka polícia oboch podozrivých útočníkov zadržala krátko po čine. Povedali, že sa s Pakistancom (27) pohádali, lebo ich údajne blokoval motorkou v ďalšej jazde.

Protesty v Aténach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Svedkovia uviedli, že páchatelia obeť dohnali na svojej motorke a zaútočili odzadu. Polícia jednému z podozrivých zhabala dýku, ktorá bola vražednou zbraňou. V predchádzajúcich mesiacoch došlo v Grécku k desiatkam prípadov útokov voči migrantom. Len za dva roky zaznamenali útoky na vyše 230.000 ilegálnych migrantov. V súčasnosti žije v Grécku vyše milióna migrantov, pričom celková populácia krajiny predstavuje 11,5 milióna osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu