Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Američania sa nechcú vzdať zbraní: Ozbrojení puškami protestovali!

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Tisíce obhajcov vlastníctva strelných zbraní sa v sobotu zišli na pokojných protestoch v hlavných mestách jednotlivých amerických federálnych štátov. Demonštrovali tak proti sprísneným pravidlám držania palných zbraní v súkromnom vlastníctve. Informovala o tom agentúra AP.

Niektorí z protestujúcich mali so sebou rôzne pušky a pištole, kým iní sa uspokojili iba s transparentmi a skandovaním. Počet demonštrantov bol na každom mieste odlišný - od niekoľkých desiatok v Južnej Dakote k 2000 zúčastneným v New Yorku. Veľké davy sa zišli aj Connecticute, Tennessee, Texase, Utahu a Washingtone. Niektorí demonštranti v Olympii, Washingtone, Phoenixe, Saleme, Oregone a Salt Lake City prišli so zbraňami v puzdrách, ktoré mali pripevnené na tele.

Aktivisti propagovali protesty s názvom "Zbrane v Amerike" najmä prostredníctvom sociálnych internetových sietí. Protesty sa uskutočnili po tom, ako americký prezident Barack Obama predstavil balíček prísnych federálnych opatrení týkajúcich sa kontroly strelných zbraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu