Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dráma v USA: Polícia už štvrtý deň bezvýsledne vyjednáva s únoscom chlapca

Muž smrteľne postrelil vodiča školského autobusu a uniesol dieťa Zobraziť galériu (7)
Muž smrteľne postrelil vodiča školského autobusu a uniesol dieťa (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Počas dnešného dňa pokračovala rukojemnícka dráma v americkej Alabame, kde Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) horúčkovito vyjednával s únoscom malého chlapca.

Vojnový veterán z mesta Midland City už štvrtý deň zadržiava päťročného chlapca v podzemnom bunkri. Vyšetrovatelia sa k možnému motívu únoscu nevyjadrili, chlapec by mal byť zatiaľ v poriadku.

Polícia v Alabame zatiaľ
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Taktikou FBI je únoscu unaviť, vysvetlil jeden z policajtov. Polícia identitu muža nepotvrdila, ale podľa susedov ide o 65-ročného veterána vietnamskej vojny.

Televízia CNN informovala, že únosca sa mal v stredu dostaviť na súd kvôli sporu o poľnú cestu pred jeho domom. Dráma sa začala v utorok miestneho času po skončení vyučovania.

Polícia v Alabame zatiaľ
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Muž vtrhol do školského autobusu a zastrelil 66-ročného šoféra Charlesa Alberta Polanda. Miestni označili šoféra za hrdinu, ktorý obetoval život, aby ochránil 21 školákov.

Väčšina detí sa po príchode ozbrojeného muža snažila dostať do zadnej časti autobusu. Šofér sa mu pokúšal postaviť do cesty, no útočník naňho štyri razy vystrelil. Potom schytil náhodne vybrané dieťa a ušiel.

Polícia v Alabame zatiaľ
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Množstvo susedov identifikovalo podozrivého útočníka ako Jimmyho Leeho Dykesa, ktorý sa do Midland City prisťahoval pred vyše rokom. Mal povesť násilníka s protivládnymi názormi, ktorý ohrozoval svoje okolie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu