Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Británia sa nevie vysporiadať so snehom: Doprava kolabuje, školy sú zatvorené

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Silné sneženie spôsobilo v Británii problémy v doprave. Viaceré letiská museli uzavrieť, na mnohých zaznamenali výrazné meškania, pričom stovky škôl zostali zatvorených.

Ako informovala BBC, časť jednej z hlavných diaľnic M4, spájajúcej Londýn s južným Walesom, pri meste Bath uzatvorili. Železničné spoločnosti upravili cestovný poriadok a vypravovali len najdôležitejšie spoje, ktoré mali meškanie. Spoločnosť Eurostar prevádzkujúca spojenie Londýna s kontinentálnou Európou zrušila dnes štyri vlaky na trati Londýn-Brusel.

Najväčšie britské letisko, londýnsky Heathrow, zrušilo zatiaľ približne 70 letov, čo však súviselo najmä s problémami v cieľových alebo východiskových destináciách. Neskôr však muselo uzatvoriť severnú pristávaciu dráhu.

Uzatvorené boli i letiská v Cardiffe, Bristole a Southamptone. Na mnohých ďalších došlo k rušeniu letov alebo k ich odloženiu. Spoločnosť British Airways zrušila dnes najmenej 60 letov.

Meteorológovia vydali zriedkavé, tzv. červené varovanie pred snežením pre oblasť Walesu, kde možno očakávať výrazné dopravné obmedzenia. Varovanie nižšieho stupňa platí pre Severné Írsko a väčšinu Anglicka. Sneženie predpovedajú aj v Škótsku.

Najviac škôl - až 1100 - zatvorili vo Walese. Ďalšie zatvorili v grófstvach Hampshire, Norfolk a Gloucestershire, ako aj na ostrove Isle of Wight.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu