Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Upratovačka uniesla vlak: V plnej rýchlosti s ním nabúrala do obytného domu!

Páchateľka sa pri nehode vážne zranila Zobraziť galériu (9)
Páchateľka sa pri nehode vážne zranila (Zdroj: aftenposten.no)

ŠTOKHOLM - Upratovačka vo švédskej metropole sa dnes zmocnila jedného z vlakov a narazila s ním do trojpodlažného domu v obci Saltsjöbaden, keď so súpravou, ktorú riadila, prerazila bariéry na konci trate. Utrpela pri tom vážne zranenia, informovali miestne médiá.

V tom čase sa nachádzali v budove aj ľudia, poďla prvých správ však nie sú ranení. Obyvateľov poškodenej bytovky evakuovali. Ženu, ktorá bola vo vlaku sama, previezli s vážnymi zraneniami vrtuľníkom do Kráľovskej univerzitnej nemocnice v Štokholme. Zástupca železničnej spoločnosti Arriva pre televíziu TV4 uviedol, že žena, ktorá sa vlaku zmocnila, ho mala upratovať v depe.

K prerazeniu železničných bariér došlo v konečnej stanici trate Slussen-Saltsjöbaden približne o 02.30 h. V tom čase po tejto trati nepremávajú žiadne pravidelné spoje. Christer Wennerholm z úradu verejnej dopravy v okrese Štokholm, kam patrí Saltsjöbaden, podľa agentúry DPA nariadil vyšetrovanie prípadu a prehodnotenie "bezpečnostných opatrení". V súčasnosti sa už žena nachádza vo väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu