Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Násilie v Mexiku donútilo konať: Za odzbrojenie ponúkajú hotovosť aj hračky

Výmenou za zbrane ponúkajú hotovosť, hračky a počítačové vybavenie
Výmenou za zbrane ponúkajú hotovosť, hračky a počítačové vybavenie (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Hlavné mesto Mexika sponzoruje program, v rámci ktorého v drsnej mexickej štvrti, kde zablúdená guľka nedávno zabila desaťročného chlapca v čase, keď sedel v kine, ponúka peňažnú hotovosť, hračky a počítačové vybavenie výmenou za zbrane.

Hlavné mesto Mexika sponzoruje program, v rámci ktorého v drsnej mexickej štvrti, kde zablúdená guľka nedávno zabila desaťročného chlapca v čase, keď sedel v kine, ponúka peňažnú hotovosť, hračky a počítačové vybavenie výmenou za zbrane.
      
Program určený pre štvrť Iztapalapa dostal názov "Pre vašu rodinu: dobrovoľné odzbrojenie". Šéf samosprávy štvrte Jesús Valencia na svojom účte na sociálnej sieti Twitter napísal, že obyvatelia doposiaľ odovzdali 27 pušiek a 65 pištolí.
      
Štvrť Iztapalapa je sužovaná vlnou násilia v dôsledku kriminality, ľudia však strieľajú do vzduchu ostrými nábojmi aj počas koncertov alebo osláv, píše agentúra AP.
      
V novembri trafil zablúdený deväťmilimetrový projektil desaťročného Hendrika Cuacuasa do hlavy v čase, keď v kine sledoval disneyovku. Podľa vyjadrení prokuratúry bola guľka vystrelená zvonku a náboje sa našli aj na streche budovy kina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu