Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Krutý osud rodiny v Mexiku: Osem ľudí ubodali kvôli dlhom na stávkach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikia.com)

CIUDAD JUARÉZ - Osem členov mexickej rodiny vrátane troch detí zrejme zavraždila trojica mladých mužov kvôli dlhom zo stávok na psie zápasy, tvrdia mexickí policajti.

Dvoch z podozrivých polícia zadržala, tretiemu je na stope, uviedla dnes agentúra AP. Vražda sa stala v nedeľu v severomexickom meste Ciudad Juárez, neblaho preslávenom zločinmi drogových gangov. Masaker v rodinnom dome prežil iba trojmesačné dojča.

Podozriví muži podľa vyšetrovateľov prišli do domu zrejme riešiť dlhy, ktoré mal jeden z členov rodiny kvôli stávkam na psie zápasy. "Situácia sa vymkla kontrole, preto ich zavraždili. Vzali si peniaze a tri autá. Bolo to všetko zjavne kvôli stávke uskutočnené na psích zápasoch," povedal novinárom hlavný prokurátor severomexického štátu Chihuahua Jorge Gonzáles Nicolas.

Ciudad Juárez, ležiace neďaleko texaského El Pasa na druhej strane hranice s USA, je považované za najkrvavejšie mesto v Mexiku. Každoročne tu umierajú stovky ľudí kvôli násilnostiam medzi znepriatelenými drogovými gangmi. Čierny rekord v tomto smere znamenal rok 2010, kedy bolo zavraždených vyše 3000 ľudí. V posledných rokoch počet týchto tragických prípadov pozvoľna klesá.

Nedeľný zločin sa však vymyká aj miestnym drsným pomerom. Osem ľudí vrátane dvoch štvorročných a jedného šesťročného dieťaťa bolo ubodali a ich telá našli policajti s páskami cez oči a zviazanými rukami. Deti podľa vyšetrovateľov zomreli zrejme preto, že rodina jedného z podozrivých poznala a mohli by ho tak usvedčiť. Guvernér štátu César Duarte vyhlásil, že ak budú vrahovia chytení, bude pre ne miestna vláda žiadať najvyšší trest, teda doživotie, ktoré je v krajine udeľované len zriedka.

Na podporu zatknutých mužov sa v utorok večer zhromaždili pred prokuratúrou desiatky ich príbuzných a známych, ktoré požadovali ich prepustenie. V posledných mesiacoch nejde o prvý podobný zločin v tomto meste. Miestne úrady sú pod tlakom verejnosti požadujúcich rázne riešenie po tom, čo v septembri dvaja muži so strelnými zbraňami zavraždili desať ľudí oslavujúcich v jednom z domov víťazstvo svojho baseballového tímu. Aj v tomto prípade vyšetrovatelia ako motív vylúčili násilie spojené s drogovými gangmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu