Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po koncerte známeho rapera tiekla krv: Na parkovisku sa spustila streľba!

Schoolboy Q Zobraziť galériu (6)
Schoolboy Q (Zdroj: SITA)

DENVER - Po koncerte amerických rapperov Schoolboya Q a Nasa postrelili troch ľudí. K incidentu došlo vo štvrtok na parkovisku pred Red Rocks Amphitheatre v Colorade.

Podľa polície všetky tri obete spolu s ďalšími dvoma osobami, pričom jednou z nich bol Schoolboy Q, po streľbe odišli v bielom aute do Denveru. Následne ich zastavila policajná hliadka a zranených previezli do jednej z denverských nemocníc. Postrelení sú mimo ohrozenia života, jednu osobu z nemocnice už prepustili. 

Polícia neskôr uzatvorila parkovisko a začala pátrať po strelcovi, pričom nikto nemohol miesto opustiť. Na koncerte, počas ktorého sa predstavil aj producent a rapper Flying Lotus, sa zúčastnilo približne 4 500 fanúšikov. Hovorca miestneho šerifa uviedol, že polícia zatiaľ nevie, či bol cieľom útoku Schoolboy Q. 

Dvadsaťsedemročný Schoolboy Q, vlastným menom Quincey Matthew Hanley, sa narodil na vojenskej základni v nemeckom Wiesbadene, no po rozchode rodičov vyrastal v Los Angeles. Prvý text vraj napísal ako 16-ročný, ale s hudbou to začal myslieť vážne, až keď mal 21 rokov. Debutovú štúdiovku s názvom Setbacks vydal v roku 2011 a už o rok neskôr sa dostal do predaja aj jeho druhý album Habits & Contradictions. Zo zatiaľ poslednej nahrávky Oxymoron (2014) už predstavil single Collard Greens, Man Of The Year, Break The Bank a Studio. Okrem sólovej tvorby je tiež členom skupiny Black Hippy, ktorú spolu s ním tvoria Ab-Soul, Jay Rock a Kendrick Lamar. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu