Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Francúzsky prokurátor: Terčom vraždenia v Alpách nebol cyklista

Miesto činu
Miesto činu (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Prokurátor dnes poprel, že francúzsky cyklista bol terčom septembrovej streľby v Alpách, pri ktorej bola v aute zabitá britsko-iracká rodina. Uviedol však, že vyšetrovatelia stále tápajú v tom, kto ich všetkých zavraždil. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

Cyklista Sylvain Mollier sa nachádzal medzi štyri ľuďmi, zabitými počas útoku pri meste Annecy vo francúzskych Alpách, ktorý prežili dve dievčatká z rodiny al-Hilliovcov. Vyšetrovatelia sa najprv zameriavali na ostatné tri obete a predpokladali, že cyklista sa stal náhodnou obeťou zločinu.

Britské médiá nedávno zverejnili informácie, že terčom streľby bol zrejme práve Mollier, a to kvôli hádke o dedičstvo. Regionálny prokurátor Eric Maillaud uviedol pre agentúru AP, že "žiaden problém s dedičstvom neexistuje" a medzi vraždami a Mollierom "nie je vôbec spojitosť".

Podľa prokurátora Maillauda sú vyšetrovatelia presvedčení, že páchateľ bol buď v spojitosti s rodinou al-Hilliovcov alebo "osamelým zabijakom" bez akejkoľvek spojitosti s obeťami.

Polícia našla začiatkom septembra na lesnej ceste pri meste Annecy v aute vyvraždenú britsko-irackú rodinu. Saada al-Hilliho (50), jeho ženu Ikbalu (47) a babičku Suhailu (74) trafil vrah dvoma guľkami do hlavy. Dievčatká Zeena (4) a Zainab (7) prežili. Mladšie ležalo v aute osem hodín pod nohami matky, kým ho policajti našli. Staršiu Zainab zasiahla guľka do hlavy, týždeň ležala v kóme. Na mieste činu našla polícia zastreleného aj miestneho cyklistu, 45-ročného Sylvaina Molliera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu