Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Masaker v Alpách: Postrelené dievča sa prebralo z kómy

Miesto činu
Miesto činu (Zdroj: SITA)

ANNECY - Mladé dievča, považované za kľúčového svedka v prípade štvornásobnej vraždy vo francúzskych Alpách, sa prebralo z kómy, čím vyvolalo nádeje, že by polícii mohlo poskytnúť kľúčové záchytné body.

Detektívi sa nevedia dočkať, aby mohli hovoriť so 7-ročnou Zainab al-Hilliovou, ktorú lekári uviedli do umelého spánku po ťažkých zraneniach, ktoré utrpela pri stredajšom útoku. "Malé dievčatko sa prebralo z kómy, je však pod sedatívami a jej reč ešte nie je zreteľná," uviedol prokurátor z Annecy Eric Maillaud.

Zinab je jedinou osobou, ktorá môže povedať vyšetrovateľom, čo sa v čase útoku stalo. Jej rodičia Saad a Ikbal al-Hillioví spolu so starou mamou a náhodným francúzskym cyklistom prišli o život v rekreačnej oblasti pri jazere Annecy, kde rodina dovolenkovala. Zainab našli postrelenú pri aute s britskou poznávacou značkou, jej štvorročná sestra Zeena vyviazla z incidentu bez zranení, keď sa v aute schúlila pod telá zastrelených, kde ostala osem hodín. Medzičasom je už v Británii u príbuzných. Vypočúvanie Zinab je o to dôležitejšie, že polícia už vylúčila získanie akýchkoľvek informácii od jej malej traumatizovanej sestry.

Francúzsku pomáhajú s vyšetrovaním štvornásobnej vraždy aj susedné krajiny, polícia však motív činu stále nepozná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu