Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Streľbou v škole sa vyhrážal aj muž zo štátu Indiana, vraj len blufoval

Ilustračné foto
Ilustračné foto

INDIANAPOLIS - Polícia amerického štátu Indiana v sobotu zatkla muža, ktorý sa vyhrážal, že "v miestnej škole zastrelí toľko ľudí, koľko sa len bude dať". Informovala o tom dnes agentúra AP.

Polícia počas prehliadky jeho domu v Cedar Lake našla 47 kusov strelných zbraní a muníciu. Väčšina zo zbraní však bola súčasťou jeho zbierky starožitností. Aj na základe toho polícia dospela k závery, že zadržaný svoju hrozbu nemyslel vážne, "len blufoval počas veľmi ostrej hádky so svojou ženou".

Šesťdesiatročný muž identifikovaný ako Von I. Meyer sa vyhrážal manželke, že ju zastrelí v škole, kde pracovala v bufete, a potom bude vraj zabíjať ďalej, až "kým ho polícia nezastaví".  

Incident sa odohral v piatok, ešte pred masakrou v základnej škole v Newtowne, štát Connecticut, kde 20-ročný muž zastrelil 20 detí a šesť zamestnancov. Meyera, ktorý po vyhrážkach ušiel z domu a skryl sa v lese, na polícii udala jeho manželka. Polícia v Cedar Lake z preventívnych dôvodov posilnila ochranu príslušnej školy, ako aj ďalších troch škôl v okolí. "Nechceli sme nič riskovať," uviedol na vysvetlenie miestny veliteľ polície Jerry Smith. Meyera zatkli v sobotu pre zastrašovanie, domáce násilie a vyhýbanie sa uplatňovaniu práva.

Po masakre v Newtowne sú incidenty s použitím strelných zbraní v USA veľmi sledované. V sobotu v južnej Kalifornii zatkli muža, ktorý na parkovisku vypálil najmenej 50 rán do vzduchu, pričom spôsobil paniku ľudí nakupujúcich v blízkom nákupnom centre.

Ďalšia tragédia s použitím strelných zbraní sa odohrala v sobotu v nemocnici v meste Birmingham, štát Alabama, kde strelec spôsobil zranenia jednému policajtovi a dvom zamestnancom nemocnice. Nakoniec ho jeden z policajtov zastrelil.

V Alabame v piatok zaregistrovali ďalšie dva prípady násilných úmrtí: v prvom prípade prišla o život 30-ročná žena a jej dvaja synovia vo veku štyri a päť rokov, ktorých našiel ich muž a otec po návrate z práce domov zastrelených. V ďalšom prípade našli telá troch zastrelených v dome v meste Heflin. Predpokladaného páchateľa polícia na úteku po automobilovej naháňačke zastrelila.

V nedeľu v štáte Kansas boli smrteľne zranení dvaja policajti z hliadky, ktorá prišla preveriť hlásenie o podozrivom vozidle. Polícia po páchateľovi na úteku pátra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu