Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Softvérového priekopníka Johna McAfeeho deportovali do USA

John McAfee
John McAfee (Zdroj: SITA)

GUATEMALA - Z Guatemaly dnes deportovali amerického softvérového priekopníka Johna McAfeeho do USA. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na guatemalské imigračné úrady.

Tie ho týždeň zadržiavali po tom, ako sa vyše mesiaca vyhýbal belizským úradom, ktoré ho hľadajú kvôli výsluchu ohľadom vraždy svojho suseda. McAfeeho (67) zatkli minulý týždeň v stredu po tom, ako so svojou 20-ročnou belizskou priateľkou ilegálne prekročili hranice Guatemaly.

Excentrický podnikateľ, ktorý zbohatol vďaka antivírusovému počítačovému programu nesúcemu jeho meno, nasadol na lietadlo smerujúce do amerického Miami. "Som slobodný. Idem do Ameriky," povedal pred odletom. "Bežal som cez džungle a rieky a oceány a myslím, že si potrebuje chvíľu odpočinúť. A bol som vo väzení sedem dní."

Polícia v Belize chce McAfeeho vypočúvať vo veci zabitia Američana Gregoryho Faulla, jeho suseda na karibskom ostrove Ambergris Caye, ktorý je súčasťou Belize. McAfeeho právnikom sa však podarilo zamedziť jeho deportácii späť do Belize.

McAfee tvrdí, že belizské úrady ho pripravia o život, ak sa tam dostaví na výsluch. Odmieta akúkoľvek vinu vo veci zabitia Gregoryho Faulla, pričom je presvedčený, že vládnuca belizská strana ho prenasleduje kvôli tomu, že jej odmietol poskytnúť úplatok vo výške dvoch miliónov dolárov (1,53 milióna eur). McAfee si vedie denník svojho života na úteku na internetovom blogu www.whoismcafee.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu