Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Používate na svojom počítači antivírus? Bez neho ste až 5,5-krát ohrozenejší!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – V priemere 2,5 z 10 počítačov nepoužíva aktualizáciu antivírusového programu. Bez tejto dôležitej ochrany je pravdepodobnosť nakazenia počítača malvérom až 5,5-krát vyššia. Antivírus nielen chráni počítače pred vírusmi, ale tiež odstraňuje infekcie a najmä chráni súkromie užívateľov.

 Ukázala to štúdia Security Intelligence Report, ktorú Microsoft vydáva dvakrát do roka s cieľom informovať verejnosť o najrozšírenejších globálnych hrozbách, aby používatelia mohli chrániť seba ako aj svoje organizácie. Štúdia obsahuje dáta z druhej polovice roka 2012 zozbierané z viac ako miliardy počítačov po celom svete.

 Na Slovensku bolo v druhej polovici roku 2012 bez ochrany v priemere 22 % počítačov. Pre porovnanie, celosvetový priemer sa pohybuje na úrovni 24 %. Lepšie sa v rebríčku umiestnilo napr. Belgicko (21 %), Česká republika (19 %), Taliansko (21 %), naopak horšie výsledky boli zaznamenané v USA (26 %), Maďarsku (25% ), na Malte (25 %). Spomedzi 100 krajín, ktoré boli zahrnuté do prieskumu dosiahlo najnižšie percento nechránených počítačov Fínsko (15 %), najvyššie bolo v Sýrii (46 %).

Existuje viacero dôvodov, prečo sú počítače nechránené a to skúšobná doba antivíru vypršala alebo je už zastaralý, prípadne bol antivírus blokovaný. Ľudia si všeobecne neuvedomujú dôležitosť ochrany svojich počítačov a tak si antivírus neinštalujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu