Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slovák (35) sa s bagrom zrútil do 40-metrovej rokliny: Pomoc zavolal v poslednej chvíli!

Pri nehode sa ťažko zranil Slovák aj Chorvát Zobraziť galériu (3)
Pri nehode sa ťažko zranil Slovák aj Chorvát (Zdroj: einsatzfoto)

INNSBRUCK – Slovák (35) zamestnaný v rakúskom hoteli prevážal zasneženým lesom v Kirchdorfe drevo do neďalekej chaty. V teleskopickom bagri sedel spolu s chorvátskym kolegom (25), keď zrazu zišiel z cesty a zrútil sa do 40-metrovej rokliny. Obaja muži pri silnom náraze vyleteli zo stroja a pristáli asi 10 metrov od neho. Ťažko zranený Slovák stihol ešte na poslednú chvíľu zavolať pomoc a zachránil tak zrejme život nie len sebe, ale aj doráňanému Chorvátovi.

Dvoch ťažko zranených si vyžiadala nehoda v lese v rakúskom Kirchdorfe, ku ktorej došlo v sobotu okolo 15:00. Slovák spolu s kolegom Chorvátom v bagri zostupovali po zasneženej ceste k neďalekej chate, kam mali doviezť zásoby dreva. Počas prevozu však zišli z cesty a so strojom sa zrútili do 40-metrovej rokliny.

 

Slovák (35) sa s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: einsatzfoto)

 

Bager po páde ostal zakliesnený pri strome. Mužov silný náraz vyhodil zo sedadiel a skončili asi 10 metrov od vraku. Slovák po vážnej nehode pozbieral posledné sily a z mobilného telefónu zavolal do hotela, kde pracuje. Zachránil tak zrejme život nie len sebe, ale aj chorvátskemu kolegovi.

Pracovníci hotela okamžite zalarmovali záchranárov, ktorí na miesto vyslali dva vrtuľníky, hasičov aj horskú políciu. Obaja boli ťažko zranení, jedného z mužov previezli do nemocnice svätého Jána, druhého do nemocnice v Salzburgu.

 

Slovák (35) sa s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: einsatzfoto)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu