Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

ČR má už 38. obeť metanolu, zomrel muž z Benešova

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

PRAHA - V pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny zomrel v piatok večer na otravu metanolom 61-ročný muž. Informoval o tom dnes český spravodajský server iDNES.cz.

Do Prahy ho previezli v štádiu klinickej smrti, lekári v IKEM iba potvrdili smrť. Ide už o 38. obeť metanolu v Českej republike v tomto roku.

Muž z okresu Benešov bol v Benešovskej nemocnici od minulej nedele. Podľa policajnej hovorkyne pravdepodobne vypil otrávený rum. Ten obsahoval 27 percent metanolu. Ako už skôr polícia uviedla, fľaša s destilátom pochádzala z jeho osobných zásob, bola teda zakúpená skôr.

V piatok sa stav muža zhoršil natoľko, že upadol do klinickej smrti. Muž sa stal druhou obeťou jedovatého alkoholu v stredných Čechách a 38. obeťou metanolovej kauzy celkovo.

Podľa českej polície by mohlo byť v obehu ešte okolo 5 000 litrov zdraviu škodlivých liehovín. Veľkú časť z tohto množstva však majú ľudia doma. Panujú preto obavy z nadchádzajúcich sviatkov, kedy by ľudia tieto fľaše mohli otvoriť a tak by mohlo pribudnúť aj prípadov otravy, napísal server denníka Mladá Fronta DNES.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu