Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Skryté kamery odhalili megaškandál pri skúškach: Profesori ich rozdávali za sex so študentkami!

(Zdroj: jutarnji.hr)

ZÁHREB - Akcia s krycím názvom Kelvin, ktorá si posvietila na korupciu na lekárskej fakulte v chorvátskom Záhrebe, priniesla viac ako zaujímavé výsledky. Odpočúvanie telefónov a kamera umiestnená v kabinetoch jednotlivých profesorov zaznamenali aj úlovok v podobe nahrávky sexu učiteľa so študentkou.

Do pasce padol zadržaný profesor Zlatko Kelović, niekoľko jeho kolegov z univerzity aj ľudia, ktorí si zakúpili alebo sprostredkovali skúšky. Audio a videozáznamy ukázali, že tri nahlásené prípady korupcie, pre ktoré začalo celé vyšetrovanie, neboli ojedinelé a obchodovanie dosiahlo oveľa väčšie rozmery. Kamera dokonca pristihla dvojicu pri pohlavnom styku, ale nedokázala už rozlúštiť, či neidentifikovaná študentka od profesora za svoj "výkon" skúšku dostala alebo nie.

V jednom zo zaznamenaných rozhovorov sa Kelović zmieňuje aj o skúške pre neter ministra, v ďalšom prípade natočenom 10. septembra tohto roka Kelović súhlasí s predajom skúšky pre študenta Andriju Čakaruna, pričom cena činí 3000 eur.

V polovici novembra začali chorvátske úrady v rámci protikorupčnej akcie vyšetrovať aj 76 osôb vrátane lekárov a manažment miestnej farmaceutickej spoločnosti.

Európska únia dala Chorvátsku podmienku, že pred vstupom do bloku ako 28. členský štát musí zintenzívniť boj proti korupcii. Protikorupčná polícia uviedla, že deväť osôb je vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie, že miestna farmaceutická firma podplácala lekárov, aby používali jej produkty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu