Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Oksanu (†18) znásilnili, podpálili a nechali v jame: Doživotný trest!

Oksana zažila pred smrťou hrozné utrpenie
Oksana zažila pred smrťou hrozné utrpenie (Zdroj: YouTube)

KYJEV - Tri vysoké tresty vyniesol v utorok súd na južnej Ukrajine nad mužmi, ktorí v marci znásilnili a potom zapálili osemnásťročnú Oksanu Makarovú. Jej krutá smrť a následné prepustenie na slobodu dvoch zo zadržaných vinníkov vyvolal veľké protesty po celej krajine. Spravodlivosť ich ale nakoniec dostihla.

Jeden z násilníkov sa dostal na mreže na doživotie, ďalší dvaja boli odsúdení na pätnásť, respektíve štrnásť rokov väzenia.

Tínedžerku začiatkom marca v meste Mykolajiv znásilnili traja muži a v snahe zakryť stopy sa ju pokúsili obesiť, hodili ju do odpadovej jamy a zapálili. Dievčina s ťažkými popáleninami a v silnom mraze strávila vonku desať hodín. Po prevoze do nemocnice jej lekári amputovali rameno a časť nohy. Zachrániť život jej ale nepomohol ani zákrok odborníkov špecializovaného pracoviska pre liečbu popálenín. Oksana zomrela na otravu splodinami z horenia a krvácanie do pľúc.

Polícia páchateľov síce krátko po čine dopadla, ale dvoch z nich, ktorí mali väzbu na miestnych vplyvných funkcionárov, po výsluchu prepustila. To vyvolalo obrovskú vlnu nevôle a ľudia žiadali rezignáciu policajného veliteľa a výmenu vyšetrovateľov. Až na pokyn ukrajinského generálneho prokurátora boli dvaja prepustení mladíci znova zadržaní. Traja vyšetrovatelia dostali výpoveď rovnako ako mestský prokurátor a jeho zástupca.

Oksanu znásilnili a podpálili

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu