Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šokujúce zábery obetí leteckej katastrofy: Drastické snímky rozhnevali Poľsko

Miesto tragédie pri Smolensku Zobraziť galériu (2)
Miesto tragédie pri Smolensku (Zdroj: SITA)

Varšava – Takto zobraziť obete leteckého nešťastia je nedôstojné! Poľsko vyhlásilo celosvetové pátranie po autorovi drsných fotografií obetí tragédie pri Smolensku.

 

Drastické zábery znetvorených tiel sa nedávno objavili na ruských webstránkach. Varšava prosí o právnu pomoc.

Snímky, ktoré šokovali nielen Poliakov pochádzajú nielen z miesta tragédie, ale aj z pitevne. Na otrasných záberoch je údajne aj telo prezidenta Lecha Kaczynského.

Šokujúce zábery obetí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: liveleak.com)

Prvý krát sa fotografie objavili na stránke internetového blogera niekde z oblasti ruského  Altaja. Ten ale odmieta prezradiť, od koho zábery získal.

Poľská prokuratúra sa obrátila s prosbou na Spojené štáty, Rusko a Nemecko, aby jej odovzdali IP adresy počítačov a serverov, na ktorých sa snímky dodnes nachádzajú. Varšava ďalej žiada: „Zmazanie obsahu na konkrétnych stránkach a zaistenie fotiek pre naše vyšetrovánie,“ uviedla hovorkyňa prokuratúry. Tomu, kto snímky zverejnil, hrozia až tri roky väzenia.


Vládny Tupolev Tu-154 havaroval 10. apríla 2010 neďaleko ruského Smolenska po tom, ako sa počas letu v hustej hmle zachytil o stromy. O život prišlo 88 pasažierov a osemčlenná posádka. Poľská delegácia bola na ceste na spomienkovú slávnosť pri príležitosti výročia Katynskej masakry, pri ktorej sovietske sily v roku 1940 popravili viac než 20.000 poľských vojakov a predstaviteľov intelektuálnej elity.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu