Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalšia smrť, za ktorou stojí metanol: Ide už o 37. prípad!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

PŘÍBRAM - Na následky otravy metanolom zomrel muž, ktorého bezduché telo našli vo štvrtok policajti na ubytovni v okolí Příbramu. Potvrdila to pitva zosnulého.

Predbežne však nie je vylúčené, že nejde o 37. obeť metanolovej aféry v ČR, ale o muža, ktorý sa neotrávil pančovaným alkoholom, ale chemikáliou obsahujúcou toxický metanol. Informáciu priniesol dnes internetový server iDNES.cz.  Na objasnení zdroja otravy kriminalisti intenzívne pracujú.

Podľa slov ich hovorkyne Moniky Schindlovej "s najväčšou pravdepodobnosťou nejde o otravu potravinami, ale priemyselnou chemikáliou, čo však potvrdia až výsledky expertíz".  Analýzu vecí, ktoré sa našli pri obhliadke miesta nálezu zosnulého by policajti mali mať k dispozícii do konca týždňa. "Zo žiadnych fliaš alebo barelov nebolo cítiť 'klasický 'alkohol, ktorý sa konzumuje," poznamenala Schindlová.

Ak by sa predsa len ukázalo, že muž konzumoval pančovaný alkohol, bol by 37. obeťou metanolom pančovaných liehovín v ČR. Tou zatiaľ poslednou, 36. obeťou, aféry je muž z Ostravy, ktorého našli bez známok života v ostravskom bydlisku ešte v stredu 14. novembra. Expertízy potvrdili, že zomrel na intoxikáciu metanolom. Zdroj sa v tomto prípade ešte nepodarilo konkretizovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu