Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V nemocnici ďalší dvaja, vypili alkohol z neokolkovanej fľaše

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

PRAHA - Po požití alkoholu z neokolkovanej fľaše hospitalizovali v noci nadnes v Havířove 48-ročnú ženu a 55-ročného muža kvôli otrave metylalkoholom. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Ako zdroj informovala hovorkyňa moravskosliezskej polície  Gabriela Holčáková, v nemocnici najprv skončila žena. Potom sa vyšetreniu na nátlak polície podrobil aj muž.
      
Policajná hovorkyňa vzhľadom na aktuálnu udalosť znova apelovala na verejnosť, aby sa vyhýbala požívaniu alkoholu neznámeho pôvodu, najmä aby nepili alkohol z neokolkovaných fliaš.  
      
Stav oboch hospitalizovaných je vážny. Stav ženy dokonca kritický, uviedol pre Lidovky.cz námestník riaditeľa havířovskej nemocnice Jaroslav Lux.
      
Pacientka je napojená na dýchací prístroj a dialýzu. Hladina metanolu bola takmer vo výške dvoch promile, dodal pre Lidovky.cz. Muž na rozdiel od ženy nebol pri prijímaní do nemocnice v bezvedomí, ale aj jeho stav vyžadoval umiestnenie na jednotke intenzívnej starostlivosti.
      
V Moravskosliezskom kraji zomrelo na následky otravy metanolom 21 ľudí. V celom Česku si metanolová kauza doteraz vyžiadala 35 obetí, informujú Lidovky.cz. Polícia v tejto súvislosti stíha desiatky ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu