Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovenský boxer-vrah opäť vyčíňal: Za znásilnenie si odsedí 8 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Na osem rokov do väzenia poslal dnes Krajský súd v Brne Ľudovíta Plachetku, bývalého amatérskeho majstra Československa a neskôr Českej republiky, účastníka olympijského boxerského turnaja v Atlante 1996 v českých farbách, a to za vlaňajšie znásilnenie sestry jeho priateľky. Informovalo o tom internetové vydanie denníka Blesk.

Proces s rodákom z Gelnice, ktorého za vraždu matky jeho vtedajšej družky z júna 1997 odsúdili v juhomoravskej metropole už o rok neskôr na 13 rokov väzenia, z ktorých si odsedel viac ako osem, sa začal 5. septembra. Plachetka v ňom poprel vinu. Podľa jeho slov sa mu poškodená chcela asi pomstiť za údajné príkoria, ktorým kvôli nemu čelila jej rodina v minulosti.

Plachetka sa na mieste voči rozsudku odvolal na Vrchný súd v Olomouci, rozsudok tak nie je právoplatný. Medzičasom 41-ročný muž sa aj za väzenskými múrmi udržoval v kondícii s tým, že chce pokračovať v športovej kariére. Pred dvoma rokmi absolvoval ako 39-ročný svoju víťaznú premiéru v profesionálnom ringu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu