Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Berlusconi avizuje zosadenie Montiho: Vláda vedie k ekonomickej recesii

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

RÍM - Odsúdený taliansky expremiér Silvio Berlusconi v sobotu spochybnil ďalšiu parlamentnú podporu úradníckej vláde premiéra Maria Montiho. Berlusconimu ako lídrovi najsilnejšej parlamentnej strany Ľud slobody (PDL) sa totiž prestáva pozdávať hospodárska politika súčasného kabinetu, ktorý pred takmer rokom nahradil jeho vládu.

Podľa rodáka z Milána sa vedenie strany v najbližších dňoch rozhodne, či "je lepšie okamžite stiahnuť alebo radšej zachovať našu podporu" Montiho vlády, ktorá by mala doviesť 60-miliónovú krajinu k aprílovým voľbám.

"Potrebujeme prehodnotiť politiku tejto vlády, ktorá vedie k špirále ekonomickej recesie," povedal trojnásobný taliansky expremiér, ktorého v piatok odsúdili na rok väzenia za daňové úniky. Kontroverzná postava talianskej politiky podľa nedeľňajších vydaní denníkov týmto defacto vyhlásil "zo svojho bunkra vojnu" Montimu a nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, pod ktorej tlakom pristúpil Rím k ozdravným opatreniam. Tie však poburujú verejnosť na Apeninskom polostrove.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu