Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obama Romenymu neverí: Mení názory podľa počasia

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

DELRAY BEACH - Americký prezident Barack Obama sa dnes zúčastnil na volebnom zhromaždení na Floride, kde svojho republikánskeho rivala Mitta Romneyho spochybňoval za jeho názorovú nestálosť.

Podľa Obamu sa Romneymu nedá veriť, že sa k verejnosti bude správať čestne. Ako sa zdá, Obamovým záverečným argumentom bude, že je ohľadom plánov na najbližšie štyri roky - na rozdiel od súpera - čestný k voličom.

"Neexistuje dôležitejšia otázka v prezidentskej kampani než je dôvera," povedal šéf Bieleho domu na zhromaždení približne 11.000 ľudí na Floride. Dodal, že všetko o čo sa Romney teraz usiluje, je snaha zakryť svoje skutočné názory v snahe vyhrať voľby.

Obama v noci nadnes použil tento argument v televíznej debate a opakovane napádal Romneyho, že od republikánskych primárok - keď sa usiloval o získanie straníckej konzervatívnej bázy - zmenil množstvo

Americký prezident tiež predstavil brožúru, v ktorej načrtol plány na druhé volebné obdobie. Obamova kampaň dá urobiť 3,5 milióna výtlačkov, ktoré dobrovoľníci roznesú po domoch, dajú priateľom i príbuzným.

V brožúre nie sú žiadne nové plány, môže však pomôcť odraziť hlavné posolstvo Romneyho kampane v najbližších týždňoch. Tým je, že si Spojené štáty nemôžu dovoliť ďalšie štyri roky Obamovho pôsobenia v úrade, nakoľko prezident nemá žiadny plán, ako pomôcť stagnujúcej ekonomike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu