Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Berlusconi sa škriabe von z historického dna: Vracia sa k pôvodnému názvu strany

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi plánuje premenovať svoju stredopravú stranu Popolo della Liberta (Ľud slobody - PdL). Chce sa vrátiť k jej pôvodnému názvu Forza Italia (Vpred, Taliansko), pod ktorým v roku 1993 úspešne vstúpila do politiky, informoval v utorok taliansky denník La Repubblica.

Mediálny magnát tak chce prekonať krízu, do ktorej jeho zoskupenie upadlo po sérii korupčných škandálov. Podľa prieskumov verejnej mienky popularita Berlusconiho strany klesla na historické minimum. Strane, ktorú od roku 2011 vedie expremiérov dôverník Angelino Alfano, priťažili tiež vnútorné konflikty. Médiá nedávno informovali o hlbokých rozporoch medzi oboma mužmi z dôvodu budúcej stratégie strany.

Berlusconi musel odstúpiť v roku 2011 pre zhoršujúcu sa ekonomickú situáciu krajiny ako aj pre radu škandálov, ktoré ho priviedli pred súd. Niekoľkokrát naznačil úmysel vrátiť sa do politiky, nikdy ho však priamo nepotvrdil. PDL bude svojho predsedu voliť v novembri a nový líder stranu povedie do parlamentných volieb, ktorých presný termín ešte nebol určený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu