Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Berlusconi odmietol tvrdenia o pohlavnom styku s maloletou

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

MILÁNO - Taliansky expremiér Silvio Berlusconi dnes pred súdom v Miláne odmietol tvrdenia, že mal pohlavný styk s maloletou Maročankou a platil sex každému hosťovi v jeho vile neďaleko Milána.

Vo výpovedi pred súdom Berlusconi trval na tom, že v jeho rezidencii sa nekonali nijaké sexuálne večierky. Podotkol, že správy o nich sú zveličené. Berlusconi dnes vypovedal v kauze, v ktorej je obvinený za platený sex s vtedy maloletou Karimou Mahrúgovou, známejšou skôr pod prezývkou Ruby, a za zneužitie svojho postavenia s cieľom ututlať celú záležitosť.

Expremiér sa vyjadroval spontánne, ako to dovoľuje taliansky justičný systém. Jeho dnešné výroky pred súdom nebudú mať vplyv na výpoveď pod prísahou. Obhajoba avizovala, že Berlusconi nebude svedčiť a nepodrobí sa ani krížovému výsluchu. Proces s Berlusconim sa začal v apríli 2011 a bude trvať ešte niekoľko mesiacov. Ako svedkov Berlusconiho tím mieni predvolať celú plejádu prominentných politikov a ľudí zo šoubiznisu, napríklad aj talianskeho exministra zahraničných vecí Franca Frattiniho, ale aj tlmočníka, ktorý má potvrdiť, že Berlusconi omylom považoval Ruby za neter bývalého egyptského prezidenta Husního Mubaraka.

Expremiér aj dnes pred súdom zopakoval, že nevedel, že Ruby je maloletá; bol presvedčený o tom, že má aspoň 24 rokov. V prípade uznania viny hrozia Berlusconimu tri roky väzenia za sex s maloletou a 12 rokov za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Silvio Berlusconi podal demisiu 11. novembra 2011, keď jeho pozíciu oslabili škandály, problémy s väčšinou v parlamente i kríza v eurozóne. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu