Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Putin nepodporil moslimov: Nesúhlasí s nosením šatiek v škole

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok povedal, že je proti tomu, aby študentom dovolili v škole nosiť moslimské šatky a zároveň privítal myšlienku návratu k školským uniformám.

Viaceré moslimské rodiny v meste Stavropoľ na juhu krajiny sa nedávno sťažovali svojim náboženským predstaviteľom, že ich deti nesmú v škole nosiť na hlavách šatky. "Mali by sme vždy rešpektovať náboženské cítenie ľudí, musíme však vychádzať z faktu, že žijeme v sekulárnom štáte," povedal Putin. Podľa jeho slov sa treba pozrieť, ako "sa naši susedia v európskych krajinách vyrovnávajú s týmto problémom, a potom bude všetko jasné". Ruský prezident trval na tom, že pokusy vyčleňovať sa v multináboženských komunitách budú skôr či neskôr predstavitelia iných náboženstiev vnímať ako obmedzovanie svojej slobody a práv. "Je lepšie, keď sa všetci cítia byť rovnocenní," zdôraznil.

Putin tiež navrhol, že regionálne a mestské vedenia by mali zvážiť znovuzavedenie jednotnej školskej uniformy v Rusku, ako to bývalo za čias Sovietskeho zväzu. Poukázal pritom na pozitívne skúsenosti niektorých európskych krajín, ktoré majú "dobú tradíciu" používať uniformy nielen v školách, ale aj univerzitách. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu