Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zúfalý krok: Učiteľka zamkla prváčika (7) v triede, vyskočil z druhého poschodia!

Samuel vyskočil z okna základnej školy vo Vrchlabí
Samuel vyskočil z okna základnej školy vo Vrchlabí (Zdroj: zsskolnivr.cz)

KRKONOŠE – Čisté zúfalstvo a beznádej lomcovali 7-ročným Samuelom, ktorý ostal uväznený v triede základnej školy v českých Krkonošiach. Sám v miestnosti sa ocitol po tom, ako učiteľka zamkla dvere a s ostatnými žiakmi odišla na obed. Chlapca ovládol strach a rozhodol sa vyslobodiť skokom z okna!

Samka delila od „slobody“ šesťmetrová výška, ktorú sa zo zúfalstva rozhodol zdolať skokom. Pád z druhého poschodia akoby zázrakom prežil, no na mieste v tom čase nikto nebol. Doráňaného žiaka v tráve si všimla až okoloidúca pani, ktorá mu zavolala sanitku a tá ho previezla do nemocnice.

Prváčik na živote ohrozený nie je, pred vážnejšími zraneniami ho zrejme zachránilo to, že pod oknami školy nebol betón. Matka zúfalého školáka sa smutnú správu dozvedela od riaditeľa. Učiteľka si vraj nevšimla, že chlapec ostal v triede. „Vyšetruje to polícia. Po zoradení detí sa presvedčila, že v triede nikto nie je. Chlapec bol ale schovaný za klavírom,“ povedal riaditeľ školy Jan Palátka.

Nešťastie matka učiteľke nevyčíta, no tvrdí, že mohla byť dôslednejšia. Na chlapcovi otrasný zážitok zanechal stopy možno aj na celý život. „Syn sa teraz bojí, že ho znova zamkne a nechce ísť do školy. Psychiater odporučil, aby ostal pár dní doma,“ povedala matka a dodala, že zrejme požiada, aby synčeka preradili do inej triedy.

„Polícia v Trutnově teraz zisťuje, ako a prečo k nešťastiu došlo. Muži zákona preverujú, či na mieste nedošlo k pochybeniu zo strany pedagóga,“ uviedol hovorca trutnovskej polície Udo Ertner.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu