Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matka roka: Chlapček (2) spadol zo 6-metrovej výšky, sanitku zavolali susedia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZLÍN - Vrcholná nezodpovednosť! Žena z Rožnova pod Radhoštěm sa predviedla ako „ukážková“ matka, keď svojmu doráňanému synčekovi nezavolala pomoc po tom, ako vypadol z okna. Chlapček vraj po hrozivom 6-metrovom páde vyzeral byť v poriadku!

Záchranárov zalarmovali až susedia, ktorým sa zdalo podozrivé, že po hrozivom 6-metrovom páde na mieste v Rožnove pod Radhoštem nezasahuje sanitka. Po telefonáte na tiesňovú linku 112 vyrazili na miesto nešťastia spolu so záchrannou službou aj rožnovskí policajti.

Chlapčeka nebezpečne balansujúceho na parapete okna zbadal sused. Dieťatko v otvorenom okne na prvom poschodí vraj najprv stálo a potom si sadlo. Keď sa však chcelo opäť postaviť, šmykla sa mu nôžka a padlo z 6-metrovej výšky na zem.

Dvojročnému chlapčekovi sa našťastie nič vážne nestalo a zrejme aj preto si jeho matka myslela, že sanitka je zbytočná. „Ani matka, ani babka nezavolali chlapcovi rýchlu záchrannú službu, vraj sa im nezdalo, že by bol chlapček zranený,“ povedala pre portál idnes.cz hovorkyňa vsetínskej polície Lenka Javorková.

Dieťa však mohlo utrpieť zranenia, ktoré by na prvý pohľad mohli oku ľahostajnej matky ujsť. Podozrievaví susedia preto neváhali a záchranárov zalarmovali oni. „Susedom sa zdalo divné, že po pádu chlapčeka z okna k domu dlho žiadny lekár neprichádza,“ dodala Javorková.

Keďže chlapec po 6 metroch dopadol na trávu, vážnejšie zranenia neutrpel. Zdravotníci ho však napriek tomu poodieraného odviezli do valašskomeziříčskej nemocnice, kde ho hospitalizovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu