Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Požiar v Ružinove: Po Dáši (26), ktorá vyskočila z okna, bojuje o život aj sused!

Dáša dopadla na chodník a utrpela mnohopočetné zranenia Zobraziť galériu (9)
Dáša dopadla na chodník a utrpela mnohopočetné zranenia (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Po požiari, ktorý v utorok vypukol v bytovom dome v bratislavskom Ružinove, je dvadsaťšesťročná Dáša Ch. naďalej v ohrození života. Okrem nej sa však vo vážnom stave nachádzajú ďalší dvaja pacienti, ktorí sa intoxikovali splodinami.

V Univerzitnej nemocnici sú momentálne hospitalizované štyri osoby z paneláku na Nezábudkovej ulici, v ktorom pred pár dňami horelo. Stav mladej ženy pochádzajúcej z Košíc, ktorá pred ohňom vyskočila z okna na 5. poschodí, je stále kritický. Kvôli mnohopočetným zraneniam podstúpila už dve operácie.

"Žena si skokom z výšky spôsobila mnohopočetné poranenia. Má vážne zranenú hlavu a hrudník, lekári bojujú o jej život," povedala hovorkyňa UNB Bratislava Petra Stano Maťašovská.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je aj osemdesiatjedenročný muž, ktorý už pred požiarom trpel zdravotnými problémami. Po nadýchaní sa splodinami sa jeho ochorenie ešte viac skomplikovalo. Okrem spomínaných pacientov ležia v nemocnici ešte ďalší dvaja ľudia.

Požiar vypukol v utorok krátko pred šiestou hodinou ráno v jednom z prízemných bytov. Odtiaľ sa plamene a dym dostali až na vrchné poschodia. Na mieste zasahovalo päť hasičských vozidiel. Z vchodu bytovky evakuovali 23 obyvateľov. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu