Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Rozhodujúca návšteva Merkelovej v Grécku: Vypadni, ty ku*va a Hitlerova dcéra!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Profimedia)

ATÉNY – Privítanie na grécky spôsob! Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa dnes po troch rokoch objaví v Helénskej republike, kde to doslova vrie. Gréci na kancelárku už od včerajšieho večera čakajú so skutočne štipľavými heslami. Veď posúďte sami.


Gréci nenechávajú nič na náhodu a transparenty s vyberaným slovníkom, ktoré si pripravili pre nemeckú kancelárku, preložili tak do nemčiny ako aj angličtiny. „Angela, nie si tu vítaná!“ Niet preto divu, že Grékmi nenávidenú ženu chráni v Aténach až 7000 policajtov.

Tisícky ľudí sa zhromaždili na niekoľkých námestiach už v predvečer Merkelovej príchodu, keďže Námestie ústavy je kvôli bezpečnosti uzavreté. Obviňujú ju za radikálne krátenie miezd a penzií v krajine. Pokriky a transparenty so zúrivými heslami tak rozhodne nechýbajú.

A tu je malá „ochutnávka“ výrokov, na ktoré by sa mala Angela Merkelová pripraviť:

„Von z našej krajiny, ty ku*va!“ hlása jeden z plagátov. „Hitlerova dcéra, von z Grécka a žiadna štvrtá ríša," či „V skrini nemáme nič, čo by si si mohla vziať" alebo "Angela, neplač."

Gréci sú toho názoru, že Merkelová by sa do ich problémov nemala starať, pretože prináša len chudobu. Ako uvádza nemecký Der Spiegel, protesty zvolali odbory. Nemecká kancelárka má v Grécku pobudnúť šesť hodín.

Cieľom Merkelovej návštevy má byť stabilizácia Grécka v rámci eurozóny. Čo však prinesie budúcnosť (konkurencieschopnosť Grécka v rámci eurozóny a mimo nej) bude jasné až po stabilizačnej fáze, ktorá však potrvá niekoľko rokov.

Rozhodujúca návšteva Merkelovej v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Merkelová v Grécku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Merkelová v Grécku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu