Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zúfalý otec lesbičky hrozil samovražedným útokom na pochode homosexuálov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BELEHRAD - Srbské ministerstvo vnútra oficiálne zakázalo pochod homosexuálov, ktorý sa mal konať v sobotu 6. októbra v Belehrade, kvôli bezpečnostným rizikám. Jedným z nich bol aj telefonát muža, ktorý tvrdil, že je otcom lesbičky a na pochode sa chystá vyhodiť do vzduchu seba i svoju dcéru, napísal vo štvrtok belehradský denník Blic na svojej internetovej stránke.

"Objímem dcéru a vyriešim všetky svoje problémy," povedal polícii do telefónu neznámy muž a vzápätí ukončil hovor, o ktorom vyšetrovanie preukázalo, že prišiel z telefónnej búdky v Novom Sade. Podľa zdroju, ktorý cituje denník Blic, vyvíjali v záujme povolenia pochodu homosexuálov v Belehrade na srbské úrady nátlak USA i krajiny EÚ, nakoniec však polícia prišla k záveru, že k väčším škodám dôjde v prípade, ak sa pochod uskutoční.     

Polícia zakázala pochod v stredu s odôvodnením, že sa obáva útokov pravicových a ultranacionalistických skupín. Srbské úrady aj vlani zakázali pochod homosexuálov doslova v poslednom momente. Obávali sa totiž opakovania veľkej vlny násilností z predchádzajúceho roka, keď vypukli zrážky medzi demonštrantami a políciou, ktoré si vyžiadali desiatky zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu