Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na sobotňajší pochod v Bratislave bude dozerať polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Policajti budú v sobotu v Bratislave dohliadať na bezpečný priebeh pochodu Spoločne za slušný a bezpečný život. Polícia je pripravená zabezpečiť verejný poriadok, ochranu života, zdravia a majetku občanov a tiež sa bude starať o bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. "V prípade, ak by sa zhromaždenie odklonilo od svojho účelu, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore SR využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy, aby bol verejný poriadok obnovený," uviedla Tatiana Kurucová. Bratislavský dopravný inšpektorát je podľa nej pripravený prijať opatrenia k bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Pochod Spoločne za slušný a bezpečný život sa začne v sobotu o 15:00 na Predstaničnom námestí v Bratislave. Sprievod odtiaľ pôjde po Šancovej a Štefánikovej ulici, cez Palisády a skončiť by mal o 18:00 na Zámockej ulici pri hradnom múre. Organizátori pochodu oslovili políciu v súvislosti s ochranou účastníkov podujatia. Organizátori tvrdia, že zo strany ľudskoprávnych aktivistov hrozí blokáda pochodu. Na zhromaždenie zareagoval riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher a požiadal bratislavské Staré Mesto o zákaz zhromaždenia. Podľa Tomáša Halána mestská časť preskúmala účel zhromaždenia, dôvody na jeho zrušenie neboli. Ako ďalej uviedol, mestská časť o konaní zhromaždenia informovala štátnu políciu i bratislavských mestských policajtov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu