Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Nigérii ozbrojenci zmasakrovali 20 študentov polytechniky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ABUJA - Na severe Nigérie neznámi ozbrojenci zabili 20 študentov. Podľa policajného zdroja citovaného BBC boli študenti napadnutí v ubytovni, ktorá leží mimo areál školy, na ktorej študovali. Jeden z vyučujúcich povedal, že mŕtvych je 40, ale polícia tento údaj nepotvrdila.

Len niekoľko dní pred týmto masakrom, ktorý sa odohral v MUBI na severovýchode Nigérie, zabili nigérijskí vojaci hovorcu islamistickej sekty Boko Haram. Od začiatku roka si útoky tejto organizácie, ktorá je proti západnému spôsobu vzdelávania a požaduje rozšírenie islamského práva, vyžiadali viac ako 680 ľudských životov.

Vyučujúci na mubijskej polytechnike, ktorý nechcel byť menovaný, povedal BBC, že útočníci nechali všetkých študentov, aby sa zoradili, a každý musel ohlásiť svoje meno. Niektorí potom boli zastrelení. Podľa akého kľúča, to profesor nevedel.

Mubi leží v štáte Adamawa, v ktorom žijú moslimovia i kresťania. Práve v susednom štáte Born získala organizácia Boko Haram podporu a viedla v roku 2009 rebéliu proti strediskovému mestu Maiduguri. K útoku v Mubi sa skupina zatiaľ neprihlásila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu