Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

V Nigérii opäť tiekla krv: Ozbrojenci zabili 4 ľudí a podpálili stanicu polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SONG - Ozbrojenci zabili štyroch ľudí a podpálili policajnú stanicu na severovýchode Nigérie, informovala dnes tlačová agentúra Reuters.

K útoku v meste Song v nigérijskom štáte Adamawa došlo v noci nadnes. Región - blízko hraníc s Kamerunom - je baštou islamistickej skupiny Boko Haram.

Za minulých desať dní zahynulo pri násilí na severovýchode Nigérie najmenej 35 ľudí. Predpokladá sa, že útoky súvisia s islamistickou militantnosťou, čo je najväčšia bezpečnostná hrozba Nigérie. Násilie skupiny Boko Haram sa sústreďuje väčšinou na nigérijské bezpečnostné zložky na severovýchode krajiny, hoci sa tieto útoky rozšírili po celom severe a smerom k hlavnému mestu Abuja.

Boko Haram sa usiluje o zavedenie islamského práva v celej Nigérii. Krajina so 160 miliónmi obyvateľov je takmer rovnakou mierou rozdelená medzi kresťanov a moslimov. Nigérijský prezident Goodluck Jonathan nedokáže zastaviť vzbúrencov - napriek vojenským ofenzívam. V stredu uviedol, že polícia zatkla väčšinu podozrivých v prípadoch bombových útokov, pri ktorých v uplynulých dvoch rokoch zahynuli v krajine stovky ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu