Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Samovražda v priamom prenose: Vypnite to, kričal moderátor!

Televízia naživo odvysielala samovraždu
Televízia naživo odvysielala samovraždu (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Vlnu kritiky na internete vyvolali zábery, ktoré v piatok odvysielala americká súkromná televízna stanica Fox News. V priamom prenose odvysielala policajnú naháňačku, na ktorej konci podozrivý obrátil zbraň proti sebe a strelil sa do hlavy. Televízia potom prenos prerušila a za zábery sa ospravedlnila.

Incident sa stal v Arizone na juhozápade USA. Televízia naživo vysielala zábery policajnej naháňačky z vrtuľníka. Video v jednej chvíli ukazuje motoristu, ktorý v pustie pri meste Phoenix, vybehol z auta na cestu, namieril zbraň na pravú stranu hlavy a podľa všetkého stlačil kohútik. Potom padol tvárou k zemi.
    
Moderátor Shepard Smith potom niekoľkokrát vykríkol, aby réžia prenos prerušila. Televízia zábery prerušila reklamnými zvučkami a Smith sa potom za incident ospravedlnil. "Naozaj sme to pokazili a všetci sa veľmi ospravedlňujeme," povedal podľa agentúry Reuters divákom. "Nepatrilo to do televízie," povedal.
    
Hovorca polície vo Phoenixe Tommy Thompson oznámil, že policajti muža prenasledovali po tom, čo v piatok ukradol auto, z ktorého zrejme vystúpil v záberoch. Dotyčný údajne v jednej chvíli na policajtov i policajný vrtuľník strieľal, nikto ale nebol zranený. Podozrivý vraj zomrel na mieste.
    
Incident okamžite vyvolal vlnu reakcií na internete, podľa Reuters prevažne negatívnych.
    
"Jediný dôvod, prečo sa zábery z prenasledovania vysielajú, je ten, že je možné, že dôjde k nehode. Ukazovať násilie pre násilie nie je informácia," tvrdí komentár k článku na webe Gawker, podľa ktorého autora je sporné video síce nepríjemné, ale napriek tomu informácií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu