Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Školáci (13) ako ostrieľaní zločinci: Vraždili, zahladili stopy a išli na pizzu!

Antonio a Nathan budú zrejme súdení ako dospelí Zobraziť galériu (2)
Antonio a Nathan budú zrejme súdení ako dospelí (Zdroj: nydailynews.com)

WISCONSIN - Dvaja kamaráti (13) z Wisconsinu sú obvinení z brutálnej vraždy Barbary J. Olson (78), ktorú vykonali ako profesionálni zločinci, až na jednu maličkosť. Po tom, čo prababku jedného z nich kvôli peniazom na smrť umlátili kladivom a sekerou, zahladili po sebe všetky stopy a... išli na pizzu!

Vražda, ktorú majú na svedomí dvaja len 13-roční chlapci Antonio D. Barbeau a Nathan J. Paape, šokovala aj miestnych policajtov. Žiaci ôsmej triedy sa totiž pri ohavnom čine správali ako ostrieľaní zločinci s ročnými skúsenosťami. Do domu Antoniovej prababky Barbary išli s úmyslom vraždiť a zmocniť sa jej cenností. Zvrhlý plán sa im však úplne vymkol spod kontroly.

Antonio povedal Nathanovi, že by mal zabiť jeho prababku, aby "získali nejaké peniaze". Do domu Barbary ich priviedla Antoniova mama, pričom vražedné zbrane skrývali pod oblečením. Tá po tom odišla, a ako náhle starenka otvorila dvere, vlastný pravnuk ju udrel tupým koncom sekery do hlavy. Barabara padla k zemi, no aj keď sa "snažila kryť si hlavu a stonala, aby prestal", chlapec s údermi pokračoval.

 

Antoniova prababka Barbara Olson
Zobraziť galériu (2)
Antoniova prababka Barbara Olson  (Zdroj: nydailynews.com)

 

Do mlátenia bezbrannej starenky sa potom zapojil aj jeho kamarát Nathan a dvakrát ju udrel kladivom. Krvavý masaker ukončil pravnuk, keď sekeru otočil a ostrou čepeľou babičke sekol priamo do čela. Malí vrahovia potom vyplienili dom, vzali peňaženku a šperky a dali sa na útek. Podľa polície chceli Barbarino telo pôvodne odvliecť do garáže, no od plánu nakoniec upustili.

Namiesto toho jej ukradli auto, ktoré nechali zaparkované v uličke aj s lupom. Vreckovkami, ktoré si kúpili v neďalekom obchode po sebe v aute zahladili stopy a opustili ho dúfajúc, že ho ukradne niekto, na koho by vraždu mohli zvaliť. Po hroznom čine, ako z kriminálneho seriálu, mladíkom zrejme vyhladlo a vybrali sa do reštaurácie na pizzu. "Nechápem ako 13-roční chlapci dokážu byť takí bezcitní, že po tom ako niekoho zavraždia, idú na pizzu," povedal štátny zástupca Joe DeCecco.

DeCecco navrhol, aby boli chlapci súdení ako dospelí. "Toto je veľmi dospelý čin," povedal. Ak by sa tak naozaj stalo, tínedžerom za ohavnú vraždu hrozí až doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu