Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Celý život žila skromne, po smrti zanechala 20 miliónov knižnici a parku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

NEW YORK - Nenápadná Newyorčanka, ktorú by pravdepodobne nikto nepokladal za bohatú, po svojej smrti zanechala pre miestnu knižnicu a najväčší mestský park prekvapujúco štedré dedičstvo - 20 miliónov dolárov.

Mary McConnellová Baileyová žila celý život skromne, pričom dobrovoľne vypomáhala v nemocniciach a školách. Ako v utorok informovali noviny New York Post, zomrela ako 88-ročná vo februári 2011.

Až teraz však vyšlo najavo, že newyorská Verejná knižnica a správa Central Parku nedávno dostali z jej pozostalosti šeky po desať miliónov dolárov. 

"Nikdy by ste neboli povedali, že bola bohatá," citovali noviny jej najlepšiu priateľku a susedku Lizanne Stollovú. "Keď sme zašli na obed, vždy platil každý zvlášť," dodala.

Predstaviteľ knižnice pre noviny uviedol, že  s nenápadnou Baileyovou sa stretával často, no nevie si spomenúť na jej hlas. "To je preto, že hovorila veľmi tichým hlasom," podotkol. Baileyová pochádzala z majetnej rodiny a do New Yorku sa presťahovala v 40. rokoch. Neskôr zdedila značné imanie. Neutrácala však veľa a žila v jednoduchom byte na Manhattane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu