Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sebaobrana po americky: Policajt zastrelil invalida, "ohrozoval" ho perom!

(Zdroj: YouTube)

HOUSTON - Jednorukého a jednonohého muža na invalidnom vozíku zastrelil policajt v americkom Houstone. Išlo údajne o sebaobranu - invalid sa policajtovi vyhrážal a agresívne mával kovovým predmetom. Ako sa nakoniec ukázalo, bolo to písacie pero.

Polícii zavolal správca domu v sobotu nad ránom s tým, že invalidný muž robí výtržnosti. V jeho byte bolo podľa hovorkyne houstonskej polície Jodi Silvaovej niekoľko osôb. Invalid do privolaných policajtov narážal vozíkom, vyhrážal sa im a snažil sa jedného z nich bodnúť. Na ich výzvy k upokojeniu vôbec nereagoval.
    
"V tom momente policajt nevedel, že kovový predmet, ktorým sa muž oháňal, je pero," povedala Silvaová agentúre AP. "V strachu o svoju i kolegovú bezpečnosť preto vytasil zbraň."
    
Vlastník bytového komplexu John García povedal listu Houston Chronicle, že zastrelený nájomník býval v jeho dome asi 18 mesiacov. Povedal mu, že prišiel o nohu nad kolenom a celú jednu ruku, keď ho zachytil vlak.
    
Podľa Garcíu invalid trpel aj duševnou poruchou. "Občas trochu vyvádzal, stačilo si toho len nevšímať," povedal.
    
Podľa policajnej hovorkyne slúžil policajt Matthew Jacob Marin u polície päť rokov. Po sobotňajšom incidente bol okamžite na tri dni postavený mimo službu, čo je štandardný postup v prípadoch, keď policajt použije zbraň.
    
Už v roku 2009 zastrelil Marin podozrivú osobu, keď bol privolaný k prípadu muža, ktorý dobodal svojho suseda. Keď páchateľ odmietol zahodiť nôž, vystrelil na neho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu