Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chovateľ hadov bojuje o život, pri kŕmení ho uhryzla kobra!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: curiousanimals.net)

PRAHA - Lekári v nemocnici v českom Krnove stále bojujú o život 45-ročného chovateľa hadov z okresu Bruntál, ktorého v sobotu pri kŕmení uhryzla kobra monoklová.

Pacientovi v sobotu večer podali štyri dávky séra, ktoré prišlo až z Mníchova. Jeho stav je stabilizovaný, avšak stále je v ohrození života. "Zatiaľ to vyzerá tak, že sérum účinkuje. Viac informácií však budú o stavu uhryznutého lekári vedieť, až keď ho prebudia z umelého spánku. V súčasnosti sa však neodvažujú povedať, kedy by to mohlo byť,“ informovala dnes denník Právo hovorkyňa krnovskej nemocnice Eva Kijonková.
      
Dodala, že jed kobry monoklovej je neurotoxický. „Zasiahol srdce, svaly, nervovú sústavu. Taktiež sa môže dostať infekcia do rany po uhryznutí."
      
Chovateľa hadov priviezla sanitka do krnovskej nemocnice v sobotu okolo 11. hodiny dopoludnia v kritickom stave. Antisérum muselo byť mužovi aplikované do 24 hodín po uhryznutí kobrou, čo sa lekárom podarilo aj napriek tomu, že pre dávky séra musela vycestovať až do Nemecka súkromná sanitná služba. V žiadnej českej nemocnici totiž nebolo k dispozícii.
      
Hovorkyňa bruntálskej polície Ivana Křištofová informovala o tom, že nehoda sa stala pri kŕmení hada. „Majiteľa a zároveň chovateľa kobry ihneď do automobilu naložil jeho príbuzný. V polovici cesty ho potom už prevzala prichádzajúca sanitka. Kobra zostala v miestnosti, kde ju muž choval. Späť do terária ju však musel premiestniť ďalší chovateľ, ktorého sme privolali, aby hada odchytil,“ dodala Křištofová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu