Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tínedžer (†17) zomrel strašnou smrťou: Zaživa zhorel v pretlakovej komore!

Alexander Djadčenko Zobraziť galériu (2)
Alexander Djadčenko (Zdroj: lifenews.ru)

STAVROPOL - Obrovskou tragédiou sa skončila liečebná terapia, ktorú istý ruský mladík podstúpil na klinike v meste Stavropol. Počas jeho pobytu v hyperbarickej komore totiž došlo k výbuchu a pacient zhorel zaživa.

Príčinou nešťastia bol zapaľovač, ktorý mal Alexander Djadčenko vo vrecku. Krátko predtým, ako mal komoru opustiť, mu totiž vypadol z nohavíc a dostal sa do kontaktu s medicínskym kyslíkom. Vzápätí nasledovala explózia.

Chlapec sa zúfalo snažil dostať von, informoval portál lifenews.ru. Dvere na pretlakovom zariadení sa však zasekli a on ani lekár, ktorý mu pribehol na pomoc, ich nedokázal otvoriť včas. Saša utrpel popáleniny na celom tele a komora sa tak pre neho stala hrobom.

Tínedžer absolvoval terapiu na základe odporúčania lekára, pretože trpel vysokým tlakom vo vnútri oka. Tragickej nehode sa podľa odborníkov dalo predísť. Pobyt v hyperbarickej komore totiž regulujú prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré neumožňujú zobrať si dovnútra horľavé látky a pacient by sa mal vyvarovať aj oblečenia z umelých vlákien. Na stavropolskej klinike zrejme došlo k ich porušeniu a prípadom sa preto zaoberá už aj polícia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu