Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Zavraždil dve ženy a krvou napísal odkaz: Slobodu Pussy Riot!

Osloboďte Pussy Riot Zobraziť galériu (2)
Osloboďte Pussy Riot (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Ruskí kriminalisti pátrajú po páchateľovi či páchateľoch vraždy dvoch žien, zrejme matky a dcéry, spáchanej v Kazani. Vrah na mieste činu zanechal krvou písaný nápis: "Slobodu Pussy Riot!". Oznámili to dnes ruské médiá s odvolaním sa na federálneho vyšetrovateľa a miestne úrady.

Tri členky punkovej skupiny Pussy Riot boli nedávno odsúdené v Moskve na dva roky odňatia slobody za to, že vo februári v pravoslávnom chráme v Moskve zaspievali "punkovou modlitbu" proti terajšiemu prezidentovi Vladimirovi Putinovi a patriarchovi pravoslávnej cirkvi Kirill.

Obhajoba punkeriek sa od zločinu dištancovala ako od "hnusnej provokácie" a vyzvala úrady, aby čo najskôr dolapili páchateľov. Podľa agentúry Interfax bol zločin ohlásený v stredu popoludní. Obete, dve ženy narodené v roku 1936 a 1974, boli nájdené s bodnými a reznými ranami, telá vraj bola značne zmrzačené. Na mieste pracujú kriminalisti, po páchateľoch sa pátra. Kazaň je metropolou Tatarstanu, kde značnú časť populácie tvoria moslimovia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu