Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jedna z členiek Pussy Riot: Revolúcia v Rusku je nevyhnutná

Pussy Riot
Pussy Riot (Zdroj: SITA)

HAMBURG/MOSKVA - Za revolúciu proti prezidentovi Ruskej federácie Vladimirovi Putinovi sa vyslovila jedna z uväznených členiek ruskej punkovej formácie Pussy Riot Nadežda Tolokonnikovová (22).

Podľa jej slov pre nemecký spravodajský týždenník Der Spiegel pripomína Putinov systém "kmeňové spoločenstvá a diktátorské režimy minulosti". Revolúciu v krajine považuje preto za nevyhnutnú.
      
Tolokonnikovová, ktorú s ďalšími dvoma členkami skupiny odsúdili 17. augusta za náboženskou nenávisťou motivované výtržníctvo na dva roky odňatia slobody nepodmienečne, neľutuje svoje vystúpenie v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa z 21. februára.
      
Spoločne s Marijou Aľochinovou (24) a Jekaterinou Samucevičovou (29) tam vtedy zaspievali "punkovú modlitbu", v ktorej prosili Pannu Máriu, aby zbavila Rusko Putina.
      
Právna zástupkyňa odsúdených Violetta Volková 27. augusta informovala, že sa proti rozsudku odvolala na okresnom súde v moskovskej štvrti Chamovniki.
      
Odsúdenie členiek Pussy Riot kritizovali ako neprimerané aj západné vlády a mnohí hudobníci. Kremeľ však označil reakcie zahraničia za politicky motivované.
      
Dve ostávajúce členky formácie, po ktorých pátrala ruská polícia, medzičasom vraj ušli z krajiny a v zahraničí robia nábor feministiek pri príprave nových protestných akcií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu