Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pussy Riot odmietli ponuku televízie na verejné ospravedlnenie

Pussy Riot
Pussy Riot (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Obhajcovia odsúdených členiek punkovej kapely Pussy Riot považujú za neprijateľnú a poburujúcu ponuku redakcie televízneho programu Človek a zákon, ktorú vysiela stanica Pervyj kanal, aby sa v nej speváčky verejne ospravedlnili veriacim.

"Diskutovali sme o tom s našimi mandantkami, ktoré, rovnako ako my veria, že sa dostatočne ospravedlnili na súde a povedali všetko, čo cítili, že je potrebné,"  povedal v nedeľu agentúre Interfax advokát Pussy Riot Nikolaj Polozov.
      
Spresnil, že v piatok 31. augusta jeho a ďalších právnikov kontaktovala redakcia programu Človek a zákon  s ponukou, že v najbližšom vydaní 8. septembra sa môžu za Nadeždu Tolokonnikovovú, Mariju Aľochinovú a Jekaterinu Samucevičovú verejne ospravedlniť veriacim.
      
"Vzhľadom na to, že v minulej relácii o Pussy Riot boli naše mandantky ukázané v zlom svetle, odpovedali sme im, že sme ochotní prísť iba pod podmienkou, že odsúhlasíme scenár. Ak sa vyskytnú nejaké odchýlky, redakcia nám bude musieť zaplatiť pokutu," konštatoval Polozov.
      
Následne sa s obhajcami skontaktoval aj producent programu a uviedol, že po verejnom ospravedlnení, sa skončí "lov" na speváčky na televíznych kanáloch.
      
"Myslíme si, že toto je neprijateľné a poburujúce vydieranie," povedal Polozov.
      
Trojicu členiek Pussy Riot odsúdili 17. augusta za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou na dva roky vo väznici so stredným stupňom ochrany. Verdikt súvisí s ich predvedením protiputinovskej piesne pred oltárom v moskovskom pravoslávnom Chráme Krista Spasiteľa.
      
Verdikt kritizovali ako neprimeraný aj západné vlády a mnohí hudobníci. Kremeľ však označil reakcie zahraničia za politicky motivované.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu