Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Obrovská tragédia na výlete: Po prevrhnutí kanoe zahynuli tri malé deti!

Otec a jeho dvaja synovia
Otec a jeho dvaja synovia (Zdroj: thesun.co.uk)

GLASGOW - Otcovia dvoch mladých rodín vyrazili so svojimi deťmi v kanoe na jazero Gairloch v Škótsku, späť na pevninu sa však vrátil iba jeden rodič a jeho staršia dcéra. Celé okolie hovorí o obrovskej tragédii.

Bratia Ewen († 5) a Jamie Beaton († 2) zahynuli po tom, čo sa ich kanoe v noci, keď spali, prevrhlo. Gracie Mackayovú († 5) síce čoskoro vytiahli z vody, ale zomrela v nemocnici. Zachránil sa len otec malej Gracie Garry (35), ktorý ku brehu doplával spolu so svojou osemročnou dcérou Callie. Otec oboch chlapcov Ewen Beaton je stále nezvestný.

"Sme úplne zničení zo straty našich krásnych malých chlapcov. Vážime si všetky snahy záchranárov nájsť aspoň ich otca Ewena," uviedla rodina Beatonovcov pre Daily Mail.

Podobne sú na tom aj Mackayovci. Zdrvený otec, ktorému sa podarilo zachrániť, po tragédii vyzdvihol svoju ženu Wendy a spoločne vyrazili do detskej nemocnice v Glasgowe, kde ležala Gracie. "Boli sme normálne v kanoe a zrazu sme boli pod vodou. Počas niekoľkých sekúnd deti odplávali preč a ja som už na ne nemohol dosiahnuť," povedal Garry svojmu priateľovi, ktorý to následne opísal médiám.

Svedkovia vypovedali, že Garry po tom, čo sa dostal na breh, bol v šoku, len plakal a kričal, že potrebuje pomôcť, že jeho kamarát s deťmi sú pod vodou. Ľudia potom našli jeho staršiu dcéru Callie, ktorá bol len premrznutá. Gracie objavil prevádzkovateľ kempu James Cameron tvárou vo vode. V tej chvíli ešte žila. "Dievča na sebe síce malo záchrannú vestu, tá ho udržala nad hladinou, ale neudržala mu hlavu," popísal Daily Mailu Cameron.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu