Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vietnamská mafia vydierala Česko: Vicekonzula natočila pri skupinovom sexe!

Video z YouTube urýchlene stiahli
Video z YouTube urýchlene stiahli (Zdroj: iDnes.cz)

PRAHA - Vietnamská mafia v roku 2009 zverejnila na serveri YouTube intímne video českého vicekonzula Emila Palečka pri sexe s niekoľkými ženami. Chcela tak údajne vydierať ČR, ktorá v tej dobe sprísnila podmienky pre udeľovanie dlhodobých pracovných víz vietnamským občanom, píše Mladá fronta Dnes (MfD). Ministerstvo zahraničia udalosť tri roky tajilo.

"Môžeme sa len domnievať, že incident týkajúci sa osoby pána Palečka a zásahu do jeho súkromia mohol byť reakciou na reštrikcie vo vízovej praxi, a dokonca na pozastavenie naberania žiadostí o dlhodobé víza na našom veľvyslanectve v Hanoji na prelome rokov 2008 a 2009," povedal MfD Karel Šrol z tlačového odboru ministerstva.

Vybavenie pracovných víz bolo vo Vietname podľa denníka výnosným biznisom, ľudia boli na čiernom trhu sprostredkovateľom za jedno vízum ochotní zaplatiť v prepočte až 100 000 korún. Česko ani po incidente na svojom zámere sprísniť podmienky pre udeľovanie víz nič nezmenilo.

Video bolo na internete prístupné len niekoľko hodín, Palečka napriek tomu ihneď z Vietnamu stiahli. Pre MfD nechcel kauzu komentovať. Vo výpovediach ale predtým poprel, že by dievčatá na videu boli prostitútky. Podľa ministerstva neporušil Paleček pracovné predpisy a Národný bezpečnostný úrad mu ponechal bezpečnostnú previerku. Teraz pôsobí na ambasáde v Spojených arabských emirátoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu