Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Belgických dôchodcov láka život v teplom a lacnejšom zahraničí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Rekordný počet belgických dôchodcov sa minulý rok rozhodol pre život v zahraničí, uviedla dnes tlačová agentúra Belga.

Podľa údajov Národného úradu pre dôchodky (ONP) úrady evidovali na začiatku tohto roka 35.625 zamestnancov a podnikateľov, ktorí nahlásili poberanie dôchodkov zo zahraničnej adresy. K tomuto počtu úrady pripočítali 6120 bývalých štátnych funkcionárov, ktorí sa taktiež rozhodli pre odchod na dôchodku v zahraničí, čím celkový počet belgických dôchodcov žijúcich za hranicami svojej krajiny dosiahol počet 42.000 osôb.

V porovnaní s rokom 2010 ide o viac ako päťpercentný nárast. Ako uviedla Belga, najviac belgických dôchodcov - okolo 15.000 - si za svoj nový domov zvolilo Francúzsko. Čoraz častejším cieľom sú však aj krajiny strednej a východnej Európy a Turecko, kde sú v porovnaní s Belgickom životné náklady oveľa nižšie.

Podľa ONP dôvody čoraz masovejšieho odchodu dôchodcov do zahraničia nie sú ešte presne preskúmané, väčšina z nich sa však rozhoduje pre oblasti, kde je teplo a slnečno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu