Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri požiari v bare na dovolenkovom ostrove Phuket zahynuli štyria ľudia

Horiaci bar v thajskom Phukete Zobraziť galériu (3)
Horiaci bar v thajskom Phukete (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Štyria ľudia prišli dnes o život a najmenej 11 ďalších utrpelo zranenia pri požiari v bare na thajskom ostrove Phuket, známom dovolenkovom stredisku. Informovala o tom miestna polícia.

Medzi obeťami sú s určitosťou dve ženy a jeden muž, pričom telá obetí sa nedali jednoznačne identifikovať, pretože sú príliš zhorené. Medzi zranenými sú najmenej štyria občania Francúzska. Jedného z nich s vážnymi poraneniami hospitalizovali v nemocnici.

Tiger Pub na pláži Patong, v ktorom je aj diskotékový klub, zachvátil požiar približne o štvrtej ráno miestneho času.

"Pravdepodobne kvôli silnému dažďu explodoval transformátor. Oheň sa potom rozšíril do podniku, v ktorom spôsobil značné škody," uviedol policajný predstaviteľ v okrese Kratu v telefonickom rozhovore pre agentúru Reuters.

Thajsko patrí medzi najobľúbenejšie ciele turistov smerujúcich do Ázie. Vlani ho navštívilo 19 miliónov cudzincov, ktorých okrem pamiatok a množstva pláží láka nočný život.

V minulých rokoch došlo v krajine k viacerým incidentom, ktoré upozornili na nedodržiavanie bezpečnostných predpisov prevádzkovateľmi barov a diskoték. Pri najhoršom požiaru, ktorý zachvátil klub v Bangkoku, prišlo v roku 2009 o život 66 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu