Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Alkohol v ordinácii: Na mol opitý chirurg zašíval chlapca, nevedel sa trafiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: guardian.co.uk)

BRATISLAVA/TURNOV – Pre matku z českého Turnova bol včerajší deň naozaj nešťastný. Potom ako si jej synček František (5) po páde z bicykla roztrhol peru, čakalo na ňu ďalšie nemilé prekvapenie aj v nemocnici. Tam sa zranený chlapec dostal do rúk chirurga, ktorý bol tak sťatý, že sa pri zašívaní pery nedokázal trafiť! Informovala o tom Tv Nova.

V nemocnici v Turnove musela v nedeľu zasahovať polícia, ktorú zavolala vystrašená žena na údajne opitého chirurga. Nezdalo sa jej totiž, že jej syna, ktorý si pri páde z bicykla roztrhol peru, zašíva lekár správne. „Ako to začal šiť, tak tu niť chytal a nemohol sa trafiť,“ povedala rozhorčená matka malého Františka.

Žena sa s plačom rozbehla na vrátnicu a žiadala o mobil, aby mohla zavolať políciu skôr, ako na chirurgove nešikovné ruky doplatí jej dieťa. Lekár údajne ledva stál na nohách a Františkovi pred šitím peru ani nevyčistil. Zlé predtuchy matky sa nakoniec potvrdili a nemotornému chirurgovi pri prehliadke namerali takmer 2,5 promile. „Pri prvom meraní namerali lekárovi 2,34 promile alkoholu v krvi a pri druhom po desiatich minútach 2,43,“ potvrdil policajný hovorca Petr Kmínek.

Chirurg prichytení pri čine však aj po odhalení naďalej ordinoval. Svoju nerozvážnosť však oľutoval: „Je mi to ľúto, veľmi. Bolo to zlyhanie z osobných problémov,“ povedal lekár. Jeho nadriadení sa k prípadu veľmi vyjadrovať nechceli. „Ak usúdim, že ho potrestať, tak ho potrestám podľa disciplinárneho poriadku,“ uviedol primár chirurgického oddelenia Dobroslav Berndt. Zúfalej matke ostáva len veriť, že pripitý chirurg bude za svoj alkoholický priestupok primerane potrestaný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu