Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pacient zavolal políciu, lekár vyšetroval s 2,5 promile!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PŘEROV - Pacientov vyšetroval opitý lekár (60), policajti mu namerali cez 2,5 promile alkoholu v dychu. Do ordinácie ich privolal jeden z pacientov. Prípad pritom nie je vôbec ojedinelý, smutný rekord zaznamenala v tomto roku zubárka so štyrmi promile!

Prípad sa stal v pondelok v Přerove. Lekár je podozrivý z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V jeho ordinácii zasahovali policajti tento rok už druhýkrát, informovala přerovská policajná hovorkyňa Miluše Zajícová.

Lekár pod vplyvom alkoholu vyšetril vo svojej ordinácii najmenej troch pacientov. "Jeden z vyšetrovaných pacientov si jeho indispozíciu všimol, odmietol vyšetrenie a privolal policajnú hliadku, ktorá vykonanou dychovou skúškou lekárovi namerala 2,53 promile alkoholu v dychu," uviedla hovorkyňa.

"Do tej istej ordinácie sme boli privolaní z rovnakého dôvodu aj vo februári," doplnila. Lekárovi hrozí až rok väzenia, zákaz činnosti alebo peňažný trest.

Podobné prípady už policajti zaznamenali aj na iných miestach Olomouckého kraja. Pred dvoma rokmi napríklad odviezli na záchytku lekára súkromnej ordinácie z Olomouca, ktorému pri dychovej skúške namerali viac ako tri promile. V tom istom roku dala prostějovská nemocnica výpoveď lekárovi, ktorý opitý ordinoval na detskej pohotovosti. Policajtov na miesto privolali rodičia chorého dieťaťa. V marci toho roku ordinovala pod vplyvom alkoholu zubárka v Přerove, policajti jej namerali takmer štyri promile!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu