Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Družka pedofilného vraha Dutrouxa vymení väzenie za kláštor

Michelle Martin
Michelle Martin (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Trestný súd v meste Mons rozhodol o predčasnom prepustení väzenkyne Michelle Martinovej. Bývalá družka pedofilného vraha Marca Dutrouxa by mala väzenské múry vymeniť za múry kláštora. Martinová bola odsúdená na 30 rokov väzenia v roku 2004.

Verdikt súdu nasledoval necelých osem rokov po zadržaní Dutrouxa a Martinovej a odhalení ich zločinov, k čomu došlo v roku 1996.

Dôvodom pre zatknutie a odsúdenie Martinovej bola jej spoluúčasť pri násilnom zadržiavaní maloletých Belgičaniek Julie, Mélissy, An, Eefje, Sabiny a Letitie. Dievčatá boli sexuálne zneužívané, väznené proti svojej vôli, týrané a zneužívané na výrobu pornografického materiálu. Julie Lejeunová a Mélissa Russoová - obe vo veku osem rokov - zomreli ukryté v pivnici od nedostatku potravín a vyčerpania. Sedemnásťročnú An Marchalovú a 19-ročnú Eefje Lambrecksovú Dutroux s vedomím Martinovej najskôr nadrogoval a následne pochoval zaživa.

V súlade s platnými belgickými zákonmi Martinová mohla požiadať súd o podmienečné prepustenie na slobodu po uplynutí polovice trestu, ku ktorému sa počíta aj jej pobyt za mrežami počas väzby pred súdnym procesom.

Martinová o predčasné prepustenie na slobodu požiadala už vlani, čo vzbudilo nevôľu a rozhorčenie belgickej spoločnosti. Preto jej advokáti prišli s riešením, že väzenkyňa po prepustení na slobodu nebude hrozbou pre spoločnosť v prípade, ak pôjde do kláštora.

Od minulého leta až doteraz podala Martinová päť žiadostí o prepustenie na slobodu, pričom súd jej vyhovel až dnes. Jej novou adresou by sa čoskoro mal stať kláštor Klarisiek v Malonne, v centrálnom Belgicku. Marc Dutroux bol odsúdený na doživotné väzenie a svoj trest si odpykáva v centrálnej väznici v meste Brugy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu